24/7 tilbud
Gratis levering på alle produkter
Betal med Klarna

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10 tips til din altan

Have


10 tipov, ako si zariadiť balkón


Vi taler ofte om at indrette og forskønne haver, men i dag vil vi fokusere på et andet uderum: altanen. I denne blog deler vi 10 hurtige og nemme ideer til at omdanne en lidt kedelig altan til et hyggeligt og grønt fristed.

Lad os komme igang!

1. Begynd at samle planter

En af de nemmeste måder at gøre din altan mere hyggelig på er at fylde den med planter. Der er forskellige muligheder for mindre og større altaner; hvis du har en stor altan, kan det se fantastisk ud med store plantekasser fyldt med bambus eller flotte prydgræsser. Hvis har  mindre plads, kan du hænge planter ned fra loftet eller montere dem på væggen, og du kan sætte plantekrukker fast på altanens gelænder.


vidaXL Blomkrukor upphöjda 3 st konstrotting gråvidaXL Arriate de 3 niveles madera de acacia macizavidaXL Balkonglådor 80 cm 2 st svart


2. Behagelige siddepladser

Din altan skal være et sted, hvor du kan slappe af, så sørg for at vælge behagelige møbler. Overvej også, hvad dine møbler skal bruges til. Planlægger du ofte at have udendørsmiddage med familie og venner, eller vil du skabe et sted, hvor du kan slappe af og læse?


Keter havemøbelsæt 3 dele Rio hvid 218155vidaXL midtersæde til sofa 1 stk. med hynder polyrattan brunvidaXL havebænk med hynder 2-i-1 190 cm massivt akacietræ

3. Udendørstæpper samler uderummet

Tæpper til altanen, balkonen eller terrassen er en af de store trends lige nu. Der er masser af muligheder at vælge imellem: store rektangulære tæpper med et sjovt tryk eller runde jutetæpper, der giver en varm og naturlig boho-stemning.


Esschert Design Utomhusmatta 180x121 cm grå och vit OC24Esschert Design Utomhusmatta 120x186 cm grafisk OC12Esschert Design Utomhusmatta 241x152 cm blommig OC21

4. Urtehave eller lille køkkenhave

En lang række grøntsager og krydderurter kan dyrkes på din altan. Plant cherrytomater, peberfrugter, basilikum og oregano, så kan du lave din egen pastasauce! Husk at tjekke, om der er nok sollys til, at grøntsagerne kan vokse.

5. Gyng dig glad

Hvis du har en altan med loft, kan du hænge en gyngestol eller en gyngebænk op. Er du ikke vild med tanken om at bore i dit loft, eller har du ikke et? En hængekøje er også skøn. Luk øjnene, og drøm dig væk til mere tropiske destinationer!


vidaXL Gungbänk massiv teak 120x60x57,5 cm brunvidaXL Hammock gräddvit 160x80x195 cm tygvidaXL Hammock 2-sits med tak konstrotting svart

6. Dæk dit betongulv til

De fleste altaner har betongulv eller et kedeligt, gråt gulv. Hvis du f.eks. vil ændre din stil fra industriel eller moderne til boho, kan du nemt dække gulvet med træfliser. Træet vil med det samme skabe en varmere følelse, og med det rigtige tilbehør vil det give din altan et flot, nyt look.

7. Hyggelige aftener med perfekt belysning

Husk belysning på altanen, så du kan blive siddende udenfor, når solen er gået ned. I stedet for at stille stearinlys op og hele tiden holde øje med, at vinden ikke blæser dem ud, og at de ikke vælter, kan du hænge lyskæder eller lanterner op på gelænderet. Solcellelamper er også en perfekt og energibesparende løsning.

8. Stærke farver

Puder, tæpper, plaider og andet tilbehør i stærke farver er den perfekte måde at friske din altan op på.

9. Skab privatliv med en rumdeler

Ud over at stille planter op kan du også skabe et mere afskærmet område ved at stille en rumdeler op på din altan – gerne en, der har et naturligt look som f.eks. siv eller bambus.


vidaXL Rumsavdelare 4-paneler vattenhyacint 154x160 cmNature Insynsskydd starrgräs 3x1,5mvidaXL 4-panels rumdeler/tremmeværk massivt akacietræ 160x170 cm


10. Bestem dig for en udsigt

Bestem dig for, hvad du vil se på, når du sidder på din altan, og om du f.eks. kan se din altan fra stuen. Tænk på placeringen af dine møbler, planter og tilbehør, så du får en flot udsigt, både når du er inde, og når du sidder udenfor.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .