24/7 tilbud
Gratis levering på alle produkter
Betal med Klarna

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Havetrends i foråret 2021

 

 

Vinteren er ikke officielt forbi endnu, men vi ser allerede frem til foråret – den skønne tid, hvor de første blomster forsigtigt viser sig, og hvor små knopper begynder at dukke op på træer og buske igen. I denne blog giver vi dig nogle gode tips om, hvordan du gør din have klar til foråret og deler de nyeste tendenser i 2021!


Ryd op, inden du starter noget nyt

Før du begynder at plante nye blomster eller planter, er det vigtigt, at du forbereder jorden. Lug ukrudt, og fjern visne blade fra græsplænen, stierne og havedammen, hvis du har sådan en. Lad de visne blade, der ligger rundt om blomster og planter i bedene, være ind til videre, da de danner et godt isolationslag for både planter og dyr. Sørg dog for, at laget af blade ikke bliver alt for tykt. Når du har ryddet op i haven, kan du begynde at trimme frugttræer (blandt andet) i marts. For hække er det bedst at vente med at begynde beskæringen til april.

Marts er også tiden til at gøre din græsplæne klar til forår og sommer. Start med at lufte græsplænen med en greb eller en plænelufter/vertikalskærer. Dette fjerner mos og dødt græs, hvilket sikrer, at mere luft kan komme ned til græsrødderne, så de får bedre forudsætninger for at vokse. Så græsfrø på de bare pletter, når du er færdig med at lufte plænen, og sørg for, at frøene får masser af gode næringsstoffer (gødning). Når temperaturen stiger, skal du sørge for at vande plænen regelmæssigt gennem foråret, da det nysåede græs har brug for vand til at vokse.

Når du har revet alle bladene sammen, og der ikke mere ukrudt at se, og du har taget dig af græsplænen, det er endelig tid til at starte med at så og plante! Gå efter planter, potter eller blomster på de steder, hvor du vil friske haven op med noget nyt. Påskeliljer, violer og hyacinter vil give din have smukke strejf af farve. Udover blomster kan du også vælge grønne planter. Der er flere planter, der forbliver grønne om vinteren, såsom buksbom eller vedbend. Ved at vælge stedsegrønne planter slår du to fluer med ét smæk!


 Deze houten plantenbank is een geweldige keuze voor doe-het-zelvers om hun tuinen, balkons of terrassen in te richten of te decoreren. Deze houten plantenbak heeft een ingebouwd klimrek en voegt een beetje charme toe aan je buitenruimte.Gør terrassen klar til de varme dage

I februar er det stadig lidt for tidligt at stille dine havemøbler frem. Men hvis du har plads i et skur eller i en garage, kan du begynde at rengøre dine træmøbler. Bland lige dele vand med rengøringseddike, og brug en børste til at fjerne eventuelle grønne aflejringer. Det samme rengøringsmiddel kan bruges til fliser med grønne pletter. Havemøbler i rattan, kurveflet og tekstil kan rengøres med et specielt rengøringsprodukt til havemøbler. Og når så solen virkelig begynder at vise sig, er du klar til at nyde den udenfor på din rene og pæne terrasse! I løbet af foråret kan det stadig blive koldt og regne en hel del, så beskyt dine havemøbler med et betræk, eller stil dem ind igen, hvis det er nødvendigt.

 

Vi går videre med trends i det nye år! Gennem de sidste par år er udendørsområdet virkelig blevet en udvidelse af dit interiør. Tilbehør, sofaborde og behagelige stole til at slappe af i er vigtige i 2021! Desuden ser vi en masse nye materialekombinationer som aluminium eller stål kombineret med træ (SKU 3053386) og rattan og massivt træ (46343). Parasoller med en træfod er også en populær mulighed i år (44514). For at gøre afslapning udendørs endnu mere behagelig er en anden havemøbeltrend i 2021 udendørs sofaborde (44734, 48979, 46068).


        

 

Er dine havemøbler klar til en opgradering? Så er dette det perfekte tidspunkt at lede efter noget nyt. Hos vidaXL finder du flere tilbud på loungesæt, bænke, haveborde og stole, rosenbuer, griller.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .