Hvordan virker auktioner?

Hvordan kan jeg deltage I en auktion?
For at deltage i en auktion, skal du være logget ind på din konto og have et auktions brugernavn. Når du allerede har en konto, men ikke har valgt et brugernavn, vil du blive spurgt om, at oprette et brugernavn, når du har afgivet dit første bud.

Auktion brugernavn
Dit auktion brugernavn vil blive vist når du byder under en auktion. Auktion brugernavnet er offentligt under forrige bud. Du kan se det ved at klikke på linket under ”Byd nu” knappen, vises under antallet af bud.

Hvordan byder man under en auktion?
Alle vil vinde, men kun for den rette pris. Selvom vi foreslår, at du betaler det maksimale beløb, som du er villig til at betale for en vare, så kan du betale mindre. Som forløbet skrider frem, sammenligner vi dit bud med andre afgivne bud. Når du bliver imod, vil vi automatisk byde op på dine vegne, indtil dit indtastede maksimum beløb er nået. Dit bud øges kun så meget det er nødvendigt, for at bibeholde dit bud som det højeste. Hver gang der placeres et bud i de sidste par minutter af auktionen, tilføjes et ekstra minut til auktionstiden.

Automatisk bud
Vores automatiske bud system gør det nemmere, så du ikke hele tiden skal ind og afgive bud, hver gang en anden byder.

Når du afgiver et bud, indtaster du det maksimum beløb, som du er villig til at betale for varen.
Vi afgiver herefter bud på dine vegne med det automatiske bud system., som er baseret på det nuværende højeste bud. Dit bud øges kun så meget det er nødvendigt, for at bibeholde dit bud som det højeste.
Hvis en anden indtaster det samme maksimum beløb eller mere, vil vi give dig besked herom, så du kan indtaste et nyt. Dit maksimum bud er fortroligt, indtil det bliver overskredet af et andet bud.

Jeg vil ændre mit bud
Du kan øge dit maksimum bud på ethvert tidspunkt. Indtast blot et højere bud. Specielle regler gælder, hvis du sænke dit maksimum bud.

Øg dit maksimum bud
Du kan øge dit maksimum bud på ethvert tidspunkt, før auktionen ender. For at gøre dette, skal du klikke på ”Byd nu” på produktets side og indtaste dit nye maksimum bud. Du kan ikke indtaste et lavere maksimum bud. Se nedenunder hvad du skal gøre, hvis du vil sænke eller annullere dit bud,

Sænk dit maksimum bud
Du kan ikke sænke dit maksimum bud. Du kan muligvis tilbagetrække dit bud. Men, et bud er en bindende kontrakt og du kan kun tilbagetrække dit bud under særlige omstændigheder.

Kan jeg tilbagetrække eller annullere mit bud?
Når du afgiver et bud på vidaXL, indgår du en bindende kontrakt. Men, det er muligt at tilbagetrække et bud, før auktionen ender, dog kun under særlige omstændigheder. Kontakt venligst vores kundeservice for mere information.
Særlige omstændigheder:
Du begik en fejl da du indtastede dit bud. F.eks. 50kr i stedet for 5kr.
Varens beskrivelse ændredes markant, efter du har afgivet dit bud.

Mine overvågede auktioner
På auktionssiden kan du klikke på et link (Under ”Byd nu” knappen) for at tilføje en vare til din liste over overvågede produkter.

Auktionsregler

• Kun nye varer
• Gratis forsendelse og returret
• Ingen ekstra auktionsgebyrer
• Auktioner starter ved 10 kr.

Jeg vandt en auktion
Gå til din indkøbsvogn og køb den vare, du har vundet. Du skal gennemføre din ordre inden for 3 dage.

Bemærk, at du ikke kan købe den samme artikel, medmindre du har afsluttet transaktionen for den auktion, du har vundet.

Jeg vandt en auktion, men ønsker ikke længere at købe varen
Et bud afgivet på vidaXL, er en bindende kontrakt og du er forpligtet til at købe varen. Men, hvis du føler, at du har en gyldig grund til ikke at købe varen, kan du kontakte os og forklare situationen.
Hvis vi ikke er enige, og du ikke betaler for varen, vil en ubetalt vare blive registreret på din konto. Hvis du får for mange registrerede ubetalte varer indenfor en kort periode, vil din konto blive spærret. 

 


Vedhæftning(er)

Generelle vilkår og betingelser for auktioner