Købsvejledning: tips til valg af en chaiselong

Ved første øjekast er en chaiselong en behagelig tilføjelse til din stue, soveværelse eller hjemmekontor. Men når man ser på alt, hvad en chaiselong repræsenterer, er den meget mere. Lige siden 1700-tallet, da franskmændene populariserede den som et elegant hvilemøbel, er chaiselongen, som vi kender den i dag, et tegn på elegance og luksus.

Chaiselongen udviklede sig med tiden og blev også tilpasset udendørs brug, og det smukke møbel har bevæget sig over psykiaterkontorer og ind i vores hjem. Måske spekulerer du på, hvordan du vælger den rigtige chaiselong, og i denne købsvejledning vil vi diskutere alle de aspekter, der skal overvejes for at finde den helt rigtige loungesofa.

 

Forskellige typer chaiselonger - find din favorit

Da chaiselongen har en så fascinerende historie, udviklede den sig og ændrede sig med tiden. Men hvorfor er chaiselongen så populær? Den har komforten fra en sofa, men dens reducerede størrelse betyder, at den kan passe ind i de fleste rum. Og de mange forskellige stilarter gør det muligt at matche en chaiselong med enhver type indretning, fra klassisk til moderne. De mest populære modeller er:

Chaiselong uden armlæn - denne type chaiselong har ingen armlæn, men et ryglæn i den ene ende. Takket være designets enkelthed kan den placeres på forskellige måder. Den passer stort set ind overalt, selvom en placering langs en væg er den ideelle måde at style den på, hvis man ønsker at spare plads. Ryglænet kan være justerbart, hvilket gør den meget behagelig til læsning eller en filmmaraton.

Chaiselong med et armlæn - eller den victorianske chaiselong, vil blive stjernen i rummet. Dens ene armlæn kommer ud fra ryglænet og når halvvejs ned ad det lange sæde. Stil den mod en væg for at spare plads og berige din indretning.

Chaiselong med to armlæn - denne chaiselong lavet til at ligge på og er perfekt til din dagligstue. Den afslappede position giver ikke kun afslappende øjeblikke foran tv'et, men er også perfekt til en eftermiddagslur

Chaiselong med ryglæn i begge ender - denne type er også kendt som en Recamier. Selvom det ikke er den bedste mulighed for behagelig tilbagelæning, vil en Recamier stjæle rampelyset, uanset hvor du stiller den.

Sådan styler og placerer du din chaiselong

Nu, hvor du kender de forskellige chaiselong-typer, er det næste skridt at style en, der passer til dit hjem. En chaiselong er ikke vanskelig at style og integrere i din indretning.

Selvom det er et imponerende møbel i sin egen ret, fungerer det godt i de fleste rum. Hvis du spekulerer på, hvilken vej, din chaiselong skal vende, skal du starte med at overveje rummets cirkulationsstrøm. Stil chaiselongen et roligt sted, og lad den danne et intimt hjørne. Afhængig af typen af chaiselong vil den passe godt op mod en væg eller foran et vindue ved siden af et sofabord.

Hvis man vælger en chaiselong uden armlæn, er det nemt at se, hvordan den skal placeres i rummet. Gå efter at skabe balance i dit opholdsrum, og kombinér den med en sektionssofa. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal du vælger en venstre eller højre sofasektion, når du placerer den, skal du tænke på, hvor du vil have hjørnet af din sofa til at være. Vend det mod indgangen eller et andet fokuspunkt - tv, pejs - for et indbydende og luftigt opholdsrum.

For at indrette et behageligt sted at slappe af skal du overveje rummets layout for at finde ud af, hvilken side, chaiselongen skal stå på. Ofte vil ryglænet eller armlænet  blokere rummets flow og nærmest fungere som en skillevæg, så sørg for at placere chaiselongen mod en væg eller et mindre travlt område. Sørg for også plads omkring den, og stil gerne en gulvlampe eller et sidebord ved siden af den.

 

Hvad er min stil? - den rigtige farve & materiale

Lad os tale lidt om de detaljer, der gør en forskel, når du vælger en chaiselong - materiale, farve og stil. Baseret på dit eksisterende interiør har du masser af muligheder at vælge imellem.

Hvis du er vild med rene, minimalistiske linjer eller det industrielle look, skal du vælge neutrale farver til din chaiselong. Vælg en, der har enkle ben med få eller ingen dekorationer, eller en sofa med et metalstel. Med hensyn til materialer kan læder eller ruskind give det helt rette udtryk uanset farve.

Fans af en romantiske, franskinspireret stil vil elske at få en chaiselong i deres hjem. En polstret chaiselong med detaljerede ben eller armlæn er det helt rigtige valg, især i lyse farver. Gå efter fløjl - der er ikke noget bedre til en romantisk chaiselong. Hvis man vil friske rummet på en luksuriøs måde, anbefaler vi livlige farver.

Dem, der sætter pris på et klassisk, tidløst udseende, bør overveje en Chesterfield-inspireret stil til en chaiselong. Denne elegante mulighed fungerer godt i alle mulige farver, så længe den passer til rummets og indretningens udtryk. En lærredsfinish er også god, især sammen med et væld af dekorative detaljer på træbenene.

Når du vælger din chaiselongs materiale, skal du naturligvis tænke på din yndlingsstil, men også på materialets holdbarhed og hvor ofte, chaiselongen vil blive brugt. Silke, fløjl, ruskind eller læder; disse materialer er skønne, men har brug for omfattende pleje for at beholde deres tidløse skønhed. Mikrofiber og polyester giver stor komfort og er nemme at vedligeholde, hvis du har børn eller kæledyr, eller bare elsker at sidde i din chaiselong hvor dag.