kunstigt juletræ

Guide til køb af kunstigt juletræ

Julen er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder, at det er tid til at finde julepynten frem. Da julen drejer sig om juletræet, er det umagen værd at lave lidt research, før du køber et.

Juletræet er i høj grad forbundet med glæden ved at pynte det. Derfor er det så vigtigt at få det rigtige træ – det hjælper dig med at komme i julestemning.

Hvad foretrækker du, et ægte eller et kunstigt juletræ? Hvis du gerne vil bruge dit træ i mange år frem og ikke behøve at bekymre dig om, om det visner eller taber alle nålene  på dit gulv, så gå efter et kunstigt juletræ. Det bedste tidspunkt at købe et kunstigt juletræ er nu. Tag dig tid til at beslutte dig for den rigtige form, højde og stil. Vi har sammensat denne juletræskøbsguide for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

 

Vælg den rigtige højde og form på dit kunstige juletræ

At vælge det rigtige kunstige juletræ er ikke en nem opgave. Du vil gerne have det til at være imponerende, men det skal også passe ind i rummet. Juletræsformen er også relevant, da den ændrer måden, din julepynt ser ud på. Heldigvis hjælper vores juletræsstørrelsesguide dig med at finde det helt rigtige træ til dit hjem.

De fleste stiller deres juletræ i stuen. I dette tilfælde påvirker indretningen af rummet og den eksisterende indretning størrelsen og højden af det perfekte træ. Vores juletræshøjdeguide ser også på træets form.

Du kan vælge et mindre juletræ, 120 cm højt, eller gå efter et, der er op til 240 cm. Hvis det er for lavt, vil det se for lille ud i en stor stue. Et 240 cm højt træ vil kun se godt ud i et rum med højt til loftet. Find den størrelse, der passer perfekt til dit rum. Lad os nu se nærmere på de forskellige former for at finde dit kunstige juletræ.

Blyantsformet juletræ

Hvis du vil have et moderne juleindretning, kan du vælge et blyantformet juletræ. Dets meget smalle silhuet gør det til et minimalistisk valg til dit hjem. Det blyantsformede juletræ har flere fordele. Vælg denne type, hvis du ikke vil bruge for meget gulvplads. Du kan spare penge på dekorationer, da det ikke kræver ret meget pynt for at se godt ud.

Slankt juletræ

En lignende mulighed, der er fantastisk til mindre rum, er det slanke juletræ. Selvom det er slankt, kan dette træ stadig skabe en stærk visuel effekt. I et rum med højt til loftet skal du vælge et slankt træ, der er 200 cm i højden. Pynt det med små stykker julepynt for at få et minimalistisk look, eller vælg store og utraditionelle ornamenter for at gøre det sjovt og spændende at se på.

Fyldigt juletræ

Den mest alsidige form er det tætte og fyldige juletræ, som er fantastisk i alle slags indretninger. Det er medium i størrelse og form og har tætte og fyldige grene, hvilket gør dette juletræ til en skøn tilføjelse til din juleindretning. Vælg den passende højde til rummet, og pynt det, som du vil.

Omvendt juletræ

Hvis du vil lave et statement i din stue, så vælg et juletræ, der vender på hovedet. Det er et meget utraditionelt valg, så det omvendte træ vil helt sikkert blive et iøjnefaldende indslag i dit hjem. Det er robust og stabilt, og du kan nyde dets rige form på grund af de justerbare grene. Vær kreativ, når du dekorerer det, og få et sjovt og festligt udtryk i din juleindretning.

interiør med juletræ

Find den bedste farve til dit kunstige juletræ

Den traditionelle juleindretning har et grønt juletræ som midtpunkt. Dette får os til at tænke på det ægte træ, samtidig med at det er supernemt at pynte. Det er en klassiker, og det ligner et realistisk juletræ, så mange vælger også et grønt juletræ, når de køber et kunstigt.

Tendenser inden for kunstige juletræer har udviklet sig med tiden, så i dag har vi mange andre interessante muligheder. For at fejre vintersæsonen skal du vælge et hvidt juletræ. Det er elegant og fancy, og du kan bruge kreative dekorationer, når du pynter det. Dit kunstige juletræ kan fås i mange andre livlige farver, der hjælper dig med at fylde hjemmet med en festlig stemning.

Blå juletræer

Et meget modigt valg: et blåt juletræ passer til de beroligende blå nuancer, der trender lige nu. Få det til at skille sig ud endnu mere med sølv- og guldfarvet pyntt. Hvis du vælger en mindre træ (120 cm), kan du stille det på et hvidt sidebord for en smuk visuel effekt.

Lyserøde juletræer

Lyserøde og champagnefarvede toner er på mode. Især når de sættes sammen med guldfarvet pynt - så bliver et lyserødt juletræ omdrejningspunktet i ethvert hjem. Find dit eget på vidaXL, og tøv ikke med at gå efter et højt juletræ, op til 240 cm, for at få en fancy julestemning.

Røde juletræer

Et andet spændende valg! Et rødt juletræ vil gøre hele dit hjem til et festligt juledrømmeland. Suppler det med hvide og sølvfarvede dekorationer for en ægte julestemning.

Guldfarvede juletræer

Et guldfarvet juletræ er perfekt, hvis du vil lave et statement. Det er glamourøst nok i sig selv, men det kan få en endnu stærkere visuel indvirkning, hvis det får den rigtige belysning. Stil det i din spisestue, stue eller endda i entréen (hvis du vælger et mindre træ).

 

Gør det specielt: Juletræsbelysning og dekoration

Når du har besluttet dig for den perfekte træfarve, størrelse og stil, begynder det sjove: at dekorere juletræet! Dette er det øjeblik, hvor du integrerer træet i din indretning og julepynt.

Der er masser af kreative muligheder for at gøre dit kunstige juletræ endnu smukkere. Når du juletræsbelysning, kan du med fordel vælge flere lyskæder. De kommer i forskellige former og lysfarver - bare sørg for, at dit valg passer godt til træets farve og stil.

Du kan købe separate LED-juletræslys eller vælge et LED-oplyst juletræ. Disse er energieffektive, og de sparer dig for besværet med at finde de rigtige lys. Uanset hvilken type træ du vælger, har du brug for en fodskjuler til juletræet. På den måde skjuler du foden af ​​træet med noget festligt. Improviser, og vælg en gør-det-selv fodskjuler, lav en ud af en gaveæske eller brug et tæppe i kunstig pels.

Det sidste trin, når træet skal dekoreres, er at få det rigtige juletræspynt og julekugler. Her er mulighederne ubegrænsede. Fantastiske farver, opfindsomme former med juletema eller endda personlige kugler. Valget er dit, bare sørg for at skabe et balanceret udtryk.

typer af kunstige juletræer

Hvilken juletræsstil er din favorit?

At pynte et juletræ er supersjovt, især når du er omgivet af din familie eller venner. Find det rigtige tilbehør, der passer til den juletræsstil, du går efter.

Hvis du vil have en trendy juleindretning, anbefaler vi at læse videre om de mest populære valg. Tag et kig på nogle af de smukkeste juletræstrends.

Juletræer i landlig stil

Den helt naturlige juletræstrend er smuk, og det er det rigtige valg til en indretning i landlig stil. Vælg et grønt, kunstigt juletræ, og pynt det med papirpynt og håndlavede dekorationer i bløde, naturlige farver.

Moderne juletræer

Skab en minimalistisk juleindretning med et hvidt juletræ og mange lys. Brug enkle lyskæder og fine ornamenter i et subtilt farveskema. Vælg julekugler i blødere toner, eller vælg kugler lavet af stof, såsom fløjl.

Juletræer med rimfrost og puddersne

Hvis du er nostalgisk omkring din barndoms juletræsminder, så vælg et juletræ med rimfrost eller puddersne. De efterligner sneens spektakulære effekt og giver træet en flot tekstur. Brug hvidt eller sølvfarvet pynt for at få et moderne look, eller gå efter rødt for at få en mere traditionel stemning.

 

Juletræsmagi: det handler om detaljerne

Et juletræ er smukt og skaber julestemning i hjemmet, men vi vil også gerne have den helt særlige duft af gran. Hvis du vælger et ægte træ, giver granduften hyggelig stemning i stuen. Da et ægte træ ikke altid er en mulighed, kan du vælge et realistisk, kunstigt juletræ. For at få den specielle juleduft kan du finde pynt med duft, duftlys eller duftpinde, der spreder en skøn stemning af gran eller andre af julens dufte.

Når det kommer til juletræsmaterialer, er de mest almindelige PVC og PE. PVC-juletræer er det populære valg, da de også er budgetvenlige. De har nålefyldte grene og ser fyldige ud, og du behøver ikke bekymre dig om nåle på gulvet.

PE-juletræerne har 3D-nåle, der ser lige så ægte ud som de naturlige. For lidt flere penge kan man få et PE-træ, der genskaber formen af et rigtigt træ. Du kan nyde det i mange år fremover.