artificial Christmas tree

Købsguide til kunstige juletræer

Julen er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder, at det er tid til at pynte op i hjemmet! Da julen drejer sig om juletræet, er det værd at lave lidt research, før man køber et.

Juletræet er forbundet med glæden ved at pynte det. Derfor er det så vigtigt at købe det rigtige træ – det hjælper dig med at komme i julehumør! For at gøre det endnu mere specielt opfordrer vi dig til at tilføje et personligt præg i din juleudsmykning. Du kan selvfølgelig lave et lille gør-det-selv-projekt såsom at lave håndlavet pynt til dit træ. Men hvis du gerne vil have et yderst unikt juletræ, så har du også masser af DIY-muligheder. Udover din egen kreativitet skal du blot bruge nogle få håndarbejdsmaterialer og redskaber.

Hvad foretrækker du? Et ægte eller kunstigt juletræ? Hvis du ønsker at genbruge dit træ mange år fremadrettet, og du ikke har lyst til at bekymre dig om at skulle rydde grannåle op, så bør du vælge et kunstigt juletræ. Nu er det bedste tidspunkt at købe et kunstigt juletræ. Giv dig tid til at beslutte dig for den rette facon, højde og stil. Vi har sammensat denne købsguide til juletræer for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

 

Find det bedste, pladsbesparende kunstige juletræ eller lav dit eget

Det er ikke nemt at finde det perfekte kunstige juletræ. Det skal være imponerende, men også passe til rummets størrelse. Juletræets facon har også betydning, da det ændrer måden, pynten ser ud på. Heldigvis kan vores størrelsesguide til juletræer hjælpe dig med at finde det bedste træ.

De fleste placerer deres juletræ i stuen. I dette tilfælde har rummets layout samt den eksisterende indretning indflydelse på det perfekte træs størrelse og højde. Vi skal også se nærmere på juletræets højde samt facon.

Du kan vælge et lavere juletræ på 120 cm, eller et højt træ på op til 240 cm. Hvis det er for lavt, vil det se for lille ud i en stor stue. Et juletræ på 240 cm ser kun godt ud i et rum, hvor der er højt til loftet. Vær opmærksom på, om størrelsen passer perfekt ind i dit rum.

Der er forskellige faconer, du kan vælge imellem:

 • Tyndt juletræ – vælg dette træ, hvis du ønsker at spare gulvplads.
 • Smalt juletræ – det ser fantastisk ud i mindre rum, når det er pyntet med mindre pynt, hvilket skaber et minimalistisk look.
 • Fyldigt juletræ – en god idé til ethvert interiør.    
 • Omvendt juletræ – et glimrende valg, hvis du ønsker at skille dig ud!

types of artificial Christmas trees

Kan jeg lave mit eget juletræ?

Ja, det kan du, og vi opfordrer dig til at gøre det! Gør-det-selv-juletræer er yderst trendy alternativer til almindelige træer. Det bedste ved at lave sit eget juletræ er, at der ikke er nogle grænser. Med de materialer, du har til rådighed, kan du bruge din fantasi til at bygge det mest unikke og interessante træ.

 

DIY-juletræ – lav dit eget

Det kan være en supersjov aktivitet for hele familien at lave jeres eget juletræ. Forestil dig, at I sidder sammen med en kop varm chokolade, mens I er omgivet af håndarbejdsartikler, og I prøver at skabe det mest innovative og utraditionelle træ. Det lyder sjovt, ikke sandt?

Vi kan give dig nogle tips, hvis du er usikker på, hvor du skal starte. Et DIY-juletræ kan laves af... stort set alt, du kan komme i tanke om: balloner, grene, sløjfer, træpaller, bøger, fjer og meget andet.

Så længe din kreation er formet som et juletræ. De to primære fordele ved dette utraditionelle DIY-juletræskoncept, som vi gerne vil fremhæve, er, at de både er pladsbesparende og omkostningseffektive.

Dit DIY-træ kan eksempelvis være så stort eller lille, som du ønsker. Du kan endda lave et træ til hvert rum i hjemmet, hvis du virkelig vil skabe julestemning. Du har ogå brug for nogle materialer og redskaber til at udføre opgaven. Du har højst sandsynligt allerede de fleste af dem. Men vi har også en mere detaljeret liste.

 

Materialer og redskaber, du skal bruge til at lave dit eget DIY-juletræ

Materialer:

 1. Julekugler og pynt
 2. Håndarbejdsmaterialer
 3. Stofmaterialer, tekstiler, snore, snørebånd 
 4. Papir, grene, træpaller, knagerække og en træstige, du kan pynte    
 5. Alt andet, du kan komme i tanke om!

Redskaber:

 1. Saks, nål og tråd
 2. Almindelig lim eller limstifter til din limpistol
 3. En sav, hvis du arbejder med trægrene eller andre træstykker
 4. En hammer eller andre hardwareværktøjer kan også være praktiske at liggende

 

DIY: Juletræ i pap

 • Trin 1

  Tag to stykker pap, og klip dem i den størrelse, du ønsker, dit juletræ skal være. Tegn et juletræ på det ene stykke pap.

 • Trin 2

  Brug en saks eller kniv til at skære juletræerne ud. Brug det mest præcise redskab for at opnå et pænt resultat.

 • Trin 3

  Lav et snit i hvert stykke pap inde for kanten fra toppen ned og fra bunden ned.

 • Trin 4

  Brug maling eller andre farveredskaber til at farve hvert stykke pap.

 • Trin 5

  Sæt de to stykker pap sammen gennem snittene.

 • Trin 6

  Og så er du færdig med dit papjuletræ! Tilføj glitter og andre former for pynt.

Find de bedste farver og looks til dit kunstige eller DIY-juletræ

Den traditionelle juleudsmykning har et grønt juletræ som midtpunkt. Dette får os til at tænke på et ægte træ, som er supernemt at pynte. Det er en klassiker, og det er blandt vores toppræferencer, da det mest ligner et ægte juletræ.

Kunstige juletræstrends har udviklet sig med tiden, så vi har mange andre interessante muligheder. Vælg et hvidt juletræ for at fejre vintersæsonen. Det er elegant og flot, og du kan bruge kreativ pynt. Dit kunstige juletræ kan fås i andre levende farver, som hjælper dig med at fylde hjemmet med en skøn julestemning.

 • Blå juletræer ser magiske ud sammen med sølvfarvet pynt
 • Pink juletræer sammen med gylden pynt vil uden tvivl fange al opmærksomheden
 • Røde juletræer vil forvandle hele dit hjem til et juledrømmeland
 • Gyldne juletræer er perfekte, hvis du ønsker at skabe et blikfang. 

DIY-juletræer har ikke brug for at blive introduceret – de skinner nemlig, hvor end du placerer dem. Et træ lavet af balloner tilføjer eksempelvis en smuk volumen i rummet, mens det holder juleudsmykningen på et minimalistisk niveau. Hvis du vælger at lave et utraditionelt DIY-juletræ af ægte trægrene, der er limet fast oven på hinanden, så skaber du et smukt og rustikt look. Bogorme vil elske et juletræ lavet af stakke med bøger.  

 

Gør det specielt: Juletræsbelysning og juletræspynt

Når du har besluttet dig for træets farve, størrelse og stil, kan det sjove nu begynde: at pynte juletræet! Dette er øjeblikket, hvor du indarbejder træet i dit interiør og din juleudsmykning.

Der er masser af kreative muligheder, så du kan gøre dit kunstige juletræ endnu smukkere. Vælg juletræsbelysning og vælg flere juletræskæder, der også vil fungere perfekt med dit DIY-juletræ. De fås i forskellige faconer og lysfarver, så du skal blot sørge for, at dit valg passer godt sammen med træets farve og stil.

Du kan købe separate LED-lyskæder til træer, eller du kan vælge juletræer, der allerede kommer med LED-lys. Disse er energieffektive, og de sparer dig for besværet med at finde de rigtige lys. Uanset hvilken type træ du vælger, skal du bruge en skjuler til juletræsfoden. Dermed kan du skjule juletræsfoden med noget festligt og juleagtigt. Du kan improvisere og vælge en gør-det-selv-skjuler, som du laver af en gaveæske, eller du kan bruge et tæppe i kunstpels.

Det sidste trin til din juletræsudsmykning er at få fat i det rette julepynt og julekugler. Her er mulighederne uendelige. Flotte farver, kreative juleinspirerede faconer eller endda personlige julekugler. Valget er dit; du skal blot sikre dig, at du skaber en afbalanceret juleudsmykning. Hvis du vælger et DIY-juletræ, skal du huske på, at mindre er bedre – nogle typer DIY-træer har brug for færre dekorationer sammenlignet med traditionelle træer.

 

Juletræsmagi: Gå op i detaljerne

Et træ er smukt, og det skaber julestemning, men vi vil så gerne have den specielle juletræsduft. Når du vælger et ægte træ, skaber grannålenes duft en speciel og hyggelig stemning i stuen. Da et ægte træ ikke altid er en mulighed, kan du vælge et realistisk, kunstigt juletræ eller lave dit eget DIY-træ. For at få den specielle juletræsduft må du ikke glemme pynt med juletræsduft, stearinlys eller dufte af grannåle.

Hvad angår materialer til juletræer, er de mest almindelige PVC og PE. PVC-juletræer er et populært valg, da de også er budgetvenlige. De har fyldige grene, og du behøver ikke at bekymre dig om grannåle på gulvet.

PE-juletræer har 3D-nåle, der ligner ægte og naturlige grannåle. PE-juletræer koster mere, og de genskaber de ægte træers flotte facon. Du kan nyde disse træer i mange år.

interior with Christmas Tree