Guide til køb af barstole - nyttige tips

I de seneste år har vi set køkkenbaren få et comeback. Den kan være udformet som en køkkenø, en bordplade eller en bardisk. Den er blevet mere og mere populær, da det er blevet tydeligt, hvor meget en hjemmebar passer til vores livsstil i dag. Køkkenbaren er et sted med stor alsidighed, uanset situationen. Her kan du spise en hurtig morgenmad, arbejde hjemmefra eller hjælpe dine børn med lektierne.

Men hvordan vælger du en barstol til dit køkken? De perfekte barstole skal være behagelige, matche din indretningsstil og være børnevenlige. Barstolenes design gør dem til omdrejningspunktet for din spiseplads. Læs vores guide til, hvordan du vælger de rigtige barstole, og find den perfekte løsning til dit hjem.

 

Sådan vælger du barstole i den rigtige størrelse

I modsætning til spisestole og borde, der laves i standardmål, har barstole og barborde forskellige højder og størrelser. Så for at træffe det bedste valg skal du starte med at måle op. For at vide, hvilken højde, barstolene skal have, kan vi se på de mest populære barstole:

  • Køkkenbordsstole - med en højde på 60 til 66 cm
  • Barstole - efter standard barmål på 71 til 83 cm
  • Ekstra høje barstole - superhøje stole med en højde på 86 til 101 cm.

Barstole har forskellige højder, hvilket vil påvirke din komfort og siddeoplevelse. Mål derfor højden på bardisken, køkkenbordet eller køkkenøen på forhånd. En køkkenbordsstol har den rigtige funktionalitet, når den sættes ved et køkkenbord, der er 90 cm højt. Hvis du vil have den autentiske baroplevelse derhjemme, kan du gå efter barstole og matche dem med en køkkenø, der har en højde på 104 til 110 cm. Du kan også vælge superhøje barstole til et imponerende køkkenbord eller bardisk på 111-119 cm.

Overvej den måde, du vil bruge din hjemmebar på, for at vide, hvor høje, barstolene skal være i forhold til bordets højde. Den vigtigste regel, når du vælger dine barstole er, at den gennemsnitlige benplads fra stolesædet til undersiden af bordpladen skal være på 25-30 cm.

 

Hvilken type barstol passer til din indretningsstil?

Barstole kan fås i mange forskellige udgaver. Lad os først se på komfort; alt efter, hvilken type stol du vælger, får du en anden form for siddekomfort.

Barstole uden ryglæn er ideelle til mindre rum, da du nemt kan sætte dem ind under bardisken. Selvom det er et af de mest populære valg, kan en barstol uden ryglæn blive ukomfortabel, når du sidder på den i længere tid.

Drejestole er et godt alternativ til tunge barstole, hvilket gør dem praktiske og funktionelle. Plus, drejelige barstole vil beskytte dine gulve mod den konstante bevægelse af de normale barstole, når de skubbes til og fra bordet.

Vælg barstole med armlæn for at tilføje et strejf af stil og komfort. Disse barstole er perfekte til en lang frokost, især hvis du har børn. Gå et skridt videre, og vælg polstrede barstole, hvis du går efter stil og elegance.

Detaljer, der betyder noget, når du leder efter de perfekte barstole

At vælge den korrekte højde på dine nye barstole er meget vigtigt, men et andet aspekt, der skal tages i betragtning, er antallet af barstole, du har brug for. For at vide, hvor mange barstole du har brug for, skal du tænke på antallet af personer, du vil have plads til.

Så kig på dit køkkenbord eller køkkenø. Bordpladens længde bestemmer, hvor mange barstole, der er plads til. For at voksne kan sidde komfortabelt ved siden af hinanden, skal der være rigeligt med plads omkring stolen. Sats på 66 til 76 cm fra midten af en barstol til midten af den barstol, der står ved siden af.

 

Materialer

Efter at have besluttet dig typen for barstol, er det tid til at vælge et materiale. Afhængigt af din foretrukne stil vil nogle materialer passe bedre end de andre. Barstole i metal er supermoderne og fungerer perfekt i en industriel eller moderne indretning. Barstole i træ er varmere og lettere at style - og de passer til enhver indretning. Barstole af rattan og kurveflet er også et rigtig godt  valg. De er lette og praktiske og føjer et strejf af bohemestemning til din spiseplads.

 

Stil & farve

Bør dine barstole matche dine spisestole, spørger du måske? Der er ingen regler, og din smag og stil er det eneste, der betyder noget. Miks og match for et kreativt look i dit spiseområde, som du vil glæde dig over hver dag. Bare husk, at dine barstole og spisebordsstole skal have nogle detaljer til fælles.

Det samme gælder farven på barstolene. Afhængigt af betrækket kan du være kreativ og lege med kunstlæder eller forskellige stoffer i farver, der matcher din eksisterende indretning. Frisk rummet op med neutrale farver, hvis du bruger stærkere farver i resten af køkkenet. Du kan skabe et spændende look ved at kombinere barstole i træ eller rattan med farvestærke stole.

Med dette i tankerne er du kun et klik væk fra at finde de perfekte barstole. For mere inspiration, tag et kig på vores foretrukne barstole nedenfor.