Vejledning til køb af spisebænke - tips til at finde den ideelle bænk

Ønsker du at skabe den perfekte spiseplads, som du kan nyde med familie og venner? Det er ikke let at finde den ideelle siddeløsning. Der er mange ting at tænke på – rummets layout og størrelse, dine foretrukne designs og meget andet. Hvad med en spisebænk?

Vi har lavet en vejledning for at hjælpe dig med at vælge den perfekte spisebænk. En spisebænk er en god mulighed i en trendy spisestue. Bænke har fået et stort comeback i de seneste år, og de er bare fantastiske! De er alsidige og rummelige, de har masser af siddeplads, og de passer til enhver indretning.

Ikke desto mindre er der mange aspekter, du skal være opmærksom på, inden du køber din spisebænk. Se på dine behov for siddepladser, og vælg en bænk, der passer til din familie og venner. For at få en afbalanceret stil i dit spiseområde er det vigtigt, at du vælger en spisebænk i den rette farve. Sort er tidløst, men passer det til din spisestue i bohemelook? Bænke er praktiske og smarte, men de skal også være behagelige. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige materiale, da der er mange forskellige muligheder, f.eks. træbænke og polstrede bænke. Lad os finde den rigtige bænk til dig!

 

Hvordan man vælger den ideelle spisebænk

Før vi går i detaljer, skal du vide, hvorfor du vil elske din nye spisebænk:

  • En bænk sparer plads - få mere plads for færre penge! En bænk er en omkostningseffektiv løsning, der kan erstatte 2 eller 3 stole.
  • Stor alsidighed. Bænke kan fås i mange forskellige typer og former, hvilket giver dig mulighed for at være kreativ, når du indretter din spiseplads.
  • Spis i stil! Spisebænke er stilfulde og moderne, men de er også en tidløs løsning!

Nu da du ved, hvorfor du skal have en spisebænk, så lad os se på, hvilken bænk, der er perfekt til dig. Gode opmålinger er dit udgangspunkt, hvis du vil købe et sæt med både bord og bænk. Det er nemt – du skal bare måle rummet op og sørge for, at sættet får plads nok omkring sig.

Hvis du vil købe en bænk til et eksisterende spisebord, skal du være opmærksom på, hvor lang din spisebænk skal være. Sørg først for, at bænken flugter med bordkanten. Her har du mulighed for en ekstra lang spisebænk, hvis spisebordet tillader det.

Husk at være opmærksom på bordbenene – et piedestalbord med midtersokkel giver masser af plads, mens bordben giver mindre frihed. Hvis du stiller bænken under bordet, skal den være mindst 10 cm kortere end afstanden mellem bordets ben.

Hvis du har begrænset plads, vil dine spisebænksmål definere den plads, du får. Hvis dit layout kræver, at bænken placeres mod en væg, skal du sørge for, at ryglænets højde passer til omgivelserne. Dette inkluderer f.eks. svævehylder eller skabe, vægdekoration og  vindueskarme.

Et godt forarbejde er den halve succes! Vurdér dine eller din families siddebehov, og vælg den rigtige længde på din bænk. Husk, at den anbefalede sædebredde til en voksen er 60 til 80 cm.

 

Hvilken spisebænk fungerer bedst for dig

Dit spisebord skal matche din bænk perfekt for at give et ideelt spiseområde. For at forstå, hvilken spisebænk, der er den rigtige for dig, kan du se på nogle af de tilgængelige muligheder:

Spisebænke, der kan skubbes ind under bordet

Bænke i fuld længde

Bænke med eller uden ryglæn

Hjørnespisebænke

Du spekulerer måske på, om en spisebænk skal kunne stå under bordet. Beslutningen er din, alt efter den plads, du har til rådighed, og dit stilvalg. En bænk, der passer under bordet, ser hyggelig ud og giver mere siddeplads, og den kan gemmes under bordet, når den ikke er i brug. Vores anbefaling er at sætte den sammen med et sokkelbord for mere plads til benene.

Vil du gerne vide, hvor meget bordpladen skal række ud over en spisebænk? Bordet skal overlappe bænken med 10 til 12 cm. Denne regel fungerer bedst med bænke i fuld længde, og giver mest komfort, når du sidder ved bordet. Det er vigtigt, at alle kan sidde behageligt og nå tallerkenerne på bordet uden problemer med en bænk med standarddybden på 60 cm.

En bænk uden ryglæn optager altid mindre plads og passer under bordet, hvilket giver god pladsoptimering. De giver indtryk af et åbent rum og gør spisepladsen lys og luftig. Hvis du vil have mere komfort, er en bænk med ryglæn noget for dig. Stil den i en større spisestue, og lad den blive omdrejningspunktet for rummet.

Hjørnespisebænken er et godt valg til en hyggelig spisekrog. Sæt den samme med nogle smarte stole, afhængigt af, hvor meget plads, du har. Vi anbefaler et sokkelbord eller et ovalt bord.

Alle fortjener en stilfuld spisebænk

Tænk over indretningen og stilen i din spisestue, før du køber en bænk. Det store udvalg af materialer giver dig mulighed for at give rummet et fantastisk look. Hvis du køber en spisebænk med ryglæn, så se efter en stilfulde finish. Stofpolstring er det behagelige valg, og  fløjl eller imiteret læder kan opgradere din spisestue og give den et helt nyt udtryk.

For en mere tilgængelig stil kan du kigge efter træ- eller rattanbænke og peppe dem op med farverige puder. Med hensyn til farve, så prøv toner, der skiller sig ud. Tag hele spisestuen med i betragtning, når du beslutter dig for et farveskema. Hvis du er til minimalistisk indretning, vil en sort bænk ved siden af ​neutrale toner stjæle rampelyset. For en varmere stil kan du vælge jordtoner med strejf af stærkere farver.

At få en spisebænk ind i din spisestue eller spiseplads kan være en af ​​de bedste beslutninger, du har truffet til din indretning. De er alsidige og praktiske og hjælper med at spare plads – og helt ærligt, de ser også fantastiske ud. Find ud af dine behov, og hvor meget plads, du har, og følg vores tips til, hvordan du vælger den ideelle spisebænk.