Gode tips til valg af det perfekte spisebordssæt

Vi har alle en travl livsstil, og det er ikke altid nemt at finde tid til at mødes. Ikke desto mindre er det en tidløs tradition at dele måltider med dem, vi holder af. Dette gør din spiseplads til et sted for sammenkomster og hyggelige samtaler. For at få en hyggelig og indbydende stemning i dit spiseområde skal du vide, hvordan du vælger et spisebordssæt.

Hvis du leder efter det bedste spisebordsæt, skal du først lave lidt research. Vurdér dine behov, og start med antallet af personer, du gerne vil have plads til. Til middage kan du finde løsninger til ekstra siddepladser, som f.eks. foldestole. Eller vælg en spisebænk, som er en både praktisk og flot mulighed.

Tænk over dine stilpræferencer, og find et spisebordssæt, der passer godt ind i din drømme-spisestue. Der er så mange tilgængelige muligheder af forskellige stilarter, faconer og materialer. Læs vores vejledning, og find ud af alt det, du behøver at vide om at vælge det rigtige spisebordssæt.

 

Ting at overveje, når du leder efter et spisebordssæt

Et spisebordssæt består af to store møbeltyper – et bord og tilhørende stole. Det bedste fund for dig skal opfylde nogle vigtige behov. Da du har mange beslutninger at tage, vil vores tips være en nyttig hjælp på vejen.

 

Sådan vælger du den rigtige størrelse til din spisestue

Den første del af denne proces begynder med opmålinger af din spiseplads. Når du har noteret dig rummets længde og bredde, skal du huske at lade der være mindst 100 cm fri plads  omkring spisebordssættet. Denne vigtige detalje sikrer, at der er plads nok omkring møbelsættet - standarden er omkring 100 cm fri plads bag stolene af praktiske grunde, når folk sidder ved bordet.

Et spiselayout, der følger disse retningslinjer for størrelse, giver rummet mulighed for at trække vejret, så at sige, uden at det føles overfyldt. Hvis du har at gøre med et større rum, vil de samme retningslinjer gøre spisebordssættet til et fokuspunkt i rummet.

En anden ting, der skal overvejes, før du vælger dit  spisebordssæt, er antallet af personer, der skal kunne sidde ved bordet. Hvis du holder af sociale sammenkomster og ofte inviterer til store middagsselskaber, skal du huske dette, inden du køber et sæt. Men hvis du hellere vil slappe af med din familie eller en lille gruppe venner, bør du holde dig til et mindre spisebordssæt. Indret en behageligt spiseplads til daglige brug, og vælg ekstra stole, der kan sættes frem ved særlige lejligheder.

 

Gode ​​ideer til at finde den bedste spisebordsfacon

Husk på det antal personer, og lad os finde det spisebord, du drømmer om! En behagelig bordopdækning kræver mindst 60 cm i længden og 30 cm i bredden pr. person. Baseret på denne regel fungerer nogle bordfaconer bedre end andre.

Runde borde er ligesom kvadratiske et perfekt valg til små rum. De giver god plads og ens afstand mellem alle de siddende. Som et ekstra plus passer de til alle slags indretninger og er meget velegnet til hyggelige middage. Lad os ikke glemme, at de også er super smarte! Vi anbefaler borde med en midtersokkel for mere benplads og et let og luftigt look.

Hvis rummet er stort og har god plads, så tag et kig på vores ovale og rektangulære borde. De er dristige, ser imponerende ud og kan rumme mange middagsgæster. En fordel ved  disse borde er, hvordan de kan blive medspillere i din indretning. Adskil dit køkken fra stuen med et stort spisebordssæt, eller lav et fokuspunkt ved siden af ​​et stort vindue. Der er mere plads til ekstra stole, hvis du vælger borde med tynde ben.

Overse ikke betydningen af stole

Når du leder efter stole til dit spisebordssæt, har du flere muligheder: drejelige, polstrede eller stationære stole, barstole og spisebænke. For at sikre, at du har masser af plads til knæene, skal du altid sørge for, at der er 30 cm fra bordpladen til stolens sæde.

Overvej ud fra din valgte bordfacon, hvilke stole, der passer bedst. Mindre borde passer godt til 4 stationære stole eller barstole. Da antallet af stole er begrænset, kan du mikse og matche dem. Forskellige materiale og stilarter hjælper med at tilføje tekstur til din indretningstil.

Rektangulære eller ovale borde kan rumme flere stole - op til 10 styk. Leg med stolenes design, og prøv elegante stole såsom nogle med polstrede sæder. Men disse bordfaconer passer også perfekt til spisebænke for et mere moderne look. Nyd alle fordelene ved en spisebænk - fra dens stilfulde look til de ekstra siddepladser, den giver dig.

 

Det perfekte spisebordssæt til dit hjem

At vælge det perfekte spisebordssæt er et spørgsmål om personlige præferencer. Hvis du er til en mere traditionel stil, anbefaler vi møbler af massivt træ. De er elegante og robuste, især i de mørkere nuancer. Tilføj lidt romantik med stoffer som jacquard eller brokade i stolens betræk.

En moderne indretning kræver enkle og rene linjer med en flot finish. Med hensyn til materialer kan du vælge bordplader i marmor eller glas, eller investér i metalstel til både  stole og spisebord.

Hvis du foretrækker et mere eklektisk udseende, kan du lade din spiseplads være din legeplads. Eksperimentér med stærke farver, eller vælg et spisebordssæt i rattan eller plastik. En anden måde er at vælge et træbord og tilføje unikke, vintage-inspirerede stole for mere charme og et unikt look.

Selvom det tager lidt tid, er det nemt at forstå, hvordan man vælger det helt rigtige spisebordssæt. Tag vores enkle retningslinjer med dig på shopping, og definér først dine behov. Arbejd med dine foretrukne stilarter og materialer, og vær opmærksom på de vigtige opmålinger i spisestuen eller køkkenet. Prøv at visualisere din ideelle spiseplads, og begynd så at sammensætte den. God fornøjelse!