Hvordan vælger man en skænk? Tips til det perfekte køb

Er du næsten færdig med at indrette dit hjem, men har du brug for nogle trendy opbevaringsløsninger? Der er flere muligheder at vælge imellem, når du leder efter et praktisk møbel til dit spiseområde, køkken eller gang.

Det er okay, hvis du ikke kender forskellen mellem en konsol og en skænk. Vores købsvejledning til, hvordan du vælger det rigtige møbel, hjælper dig på vej.

I dag bruger vi flere udtryk til at beskrive ensartede møbler som skænk og kommode. Det, du leder efter, er et møbel med opbevaring, der passer til rummet. For at vide, hvordan du  vælger det bedste møbel, kan du starte med at identificere dine behov:

  • Det rum, du vil placere det i
  • Dets formål
  • Stilen
  • Den størrelse, materiale og farve, der passer til resten af indretningen

 

Hvilken skænk er den rigtige for mig?

Processen med at vælge en skænk bør ikke være vanskelig. Det er vigtigt at forstå forskellen mellem disse alsidige møbler. Kommoder bruges normalt i soveværelset som en opbevaringsløsning med skuffer. Skænke kan have samme rolle, men de fungerer bedst i mindre områder som en smal gang eller entré. Uanset hvad du vælger, kan du stille smukke ting, billedrammer eller en potteplante oven på den og udnytte den ekstra plads.

Credenzaborde giver en mere romantisk stemning. De bruges ofte på et hjemmekontor. Buffeter er større og velegnet køkkenet eller spisestuen, mens konsoller med succes kan erstatte et tv-skab. Med dette i tankerne kan vi undersøge nogle af mulighederne.

Tips til valg af den perfekte skænk

Uanset hvad vi kalder den; når vi overvejer, hvordan man vælger en skænk, skal vi først se på målene. Beslut dig for møblets formål, og hvor du vil placere det. Kig derefter på rummets layout og resten af møblerne. Hvis det skal bruges i din spiseplads, skal du være opmærksom på størrelsen på dit spisebordssæt. Husk at placere det mindst 60 cm fra andre møbler, så døre og skuffer kan åbnes uden problemer.

Hvad er en god højde for en skænk? Skænke har normalt ingen eller helt korte ben for at give mere opbevaringsplads, og den er normalt omkring 70 til 90 cm høj. Dette er et vigtigt aspekt, da denne højde er perfekt til servering af mad til din næste fest med buffet. Skænken er ideel til opbevaring af spisestel og skåle, og den skal gerne matche højden på dit spisebord for af give indretningen et afbalanceret udtryk.

Da der er et uendeligt udvalg af skænke på markedet, skal du også overveje længden. Til rummelige gange, entréer eller spisestuer kan du vælge en med tre rum på række på f.eks. 145 cm. Et mindre soveværelse kan let rumme en 60 cm lang skænk med to skuffer.

 

Materiale, farve og stil på din ideelle skænk

Skænken er et fantastisk møbel, der findes i utroligt mange faconer, farver og stilarter. Da de passer ind i alle rum kan du både bruge din skænk til at gemme dine børns legetøj, skjule elektronik eller til et display af bøger og magasiner. Den enorme alsidighed kan også ses i den brede vifte af stilarter.

Et par tips til, hvordan du vælger en skænk i den helt rigtige stil. Start med at finde ud af, hvad du foretrækker. Vi anbefaler skænke med døre til at skjule dit service i spisestuen, men glasdøre til et traditionelt køkken. Skuffer er altid et plus, mens skænke med hylder kan forbedre det æstetiske udtryk i rummet.

Nogle spørger, om de kan stille en kommode i stuen. Svaret er ja - brug den f.eks. som en tv-konsol, integrér den i dit underholdningsområde eller gør den til en minibar. Følg din kreativitet, og giv din kommode et både praktisk og dekorativt formål.

Glem ikke materialerne! Vælg en stor træbuffet, der passer til dit traditionelle køkken. Se efter rene linjer og en blanding af træ og metal eller glas til dit minimalistiske spiseområde, Skænke af genbrugstræ er perfekte til enhver stil og giver dig både holdbarhed og en tidløs stemning. Credenzaborde i et vintagelook vil stjæle opmærksomheden i alle rum, især når de matches med en bohemeindretning.

Hvis du ikke har et farveskema i tankerne, anbefaler vi en legende og farverig tilgang. Gå efter en malet skænk i en kontrastfarve, som skiller sig ud i rummet og giver et farvepop. For en mere romantisk stemning er bløde pastelfarver altid et godt valg. En mørk skænk er et dristigt valg, mens en hvid er en elegant tilføjelse til dit soveværelse.

Med så mange muligheder kan det være svært at vælge en skænk, men det er et sjovt møbel at lege med. Husk, at den skal være robust og holdbar, men også moderigtigt. Følg vores guide, og se vores yndlingsvalg nedenfor for at finde din perfekte skænk.