Sådan vælger du det rette tv-møbel

Den lækre duft af frisklavede popcorn annoncerer en sjov filmaften! Klar til kvalitetstid med en god film eller din yndlingsserie? Tv'et er et midtpunkt i din stue, og derfor er det vigtigt at vide, hvordan man vælger det helt rigtige tv-møbel.

Start med at tænke over størrelsen på dit tv for at se, hvilken type tv-møbel, der vil egne sig bedst. Prøv derefter at visualisere, hvordan tv-møblet passer ind i rummet. Find muligheder, der passer til størrelsen på rummet for at opnå en afbalanceret indretning. Vælg noget, der passer til din smag og indretningsstil - tænk på, hvilken farve, dit tv-møbel skal have. Og for at finde et møbel, der passer ind, skal du også overveje, hvilket materiale, der vil matche din indretning bedst.

Med så mange muligheder er det ikke let at vide, hvordan man vælger det helt rigtige tv-møbel. Men det behøver heller ikke at være svært. Vores guide er her for at hjælpe; se vores tips til at finde det helt rigtige tv-møbel til dit hjem.

 

Hvor stort er dit tv? Find den rigtige størrelse

Du spekulerer måske på, hvilken størrelse tv-møbel, du har brug for. Dette er dit udgangspunkt, før du køber et. Hvis du ønsker at købe et møbel til det tv, du allerede ejer, skal du først måle det. Husk, at tv-reolen eller tv-bordet skal være større end dit tv. Dette sikrer stabilitet og en æstetisk balance.

Mange spørger, om det er ok, at tv'et er bredere end møblet. Svaret er nej; sørg for, at tv-møblet er større for at beskytte dit tv mod at blive væltet. Vær også opmærksom på hyldedybden, da der skal være plads til dit tv og ekstra udstyr. Udover sikkerhed er en anden fordel ved et stort tv-møbel, at det har plads til både opbevaring og dekorationer. Brug det til at stille nogle smukke ting på - et velkendt trick til at integrere teknologi i en hyggelig indretning.

Husk at vælge en behagelig synshøjde. Hvis du spørger, hvor højt et tv-møbel skal være, er svaret ligetil. Du skal placere din skærm i øjenhøjde, når du sidder ned. Midten af ​​skærmen skal nå dit synsniveau. Standardhøjden på et tv er omkring 106 cm, men det afhænger af dine siddemuligheder. Hvis der er behov for mere fleksibilitet, kan du overveje et tv-golder til væggen, der kan justeres efter behov.

Hvordan vælger jeg den rette type?

Det ovenstående vil hjælper dig med at indrette et behageligt tv-område til lange filmaftener og hyggelig tv-kigning. Der vigtigste er at få en afbalanceret og behageligt tv-område. Kig dig omkring for at se, hvilken type tv-møbel, der passer til din stil. Heldigvis har du mange typer at vælge imellem:

  • Tv-konsol
  • Åbent hyldedesign
  • Tv-reol
  • Tv-skab
  • Svævende og vægmonterede enheder
  • Underholdningscenter

En tv-konsol er et enkeltstående møbel med lukkede hylder. Det har normalt en rektangulær form og giver masser af opbevaringsplads. Hvis du sigter mod en minimalistisk stil, kan du vælge et åbent hyldedesign med flere åbne hylder for et raffineret og let udseende og et tv-beslag til montering. Dette er en god mulighed for et luftigt design i små rum.

Et større møbel som en tv-reol giver god opbevaringsplads på grund af de hylder, der er  placeret rundt om tv'et. Et stort tv-skab er inspireret af vintagestilen og vil passe godt til en indretning i bohemestil. Dets største fordel er muligheden for at skjule tv'et bag en skabslåge, når det ikke er i brug.

Da størrelsen på rummet er så vigtigt, er der to fantastiske muligheder til ethvert behov. Et mindre rum kan med fordel indrettes med en svævende eller vægmonteret enhed. Det svævende design er meget populært i dag og giver et åbent gulvareal for et mere ryddeligt og rummeligt look. Et drejeligt tv-stativ kræver endnu mindre plads og giver dig mulighed for at justere dit tv i den helt rigtige vinkel.

Hvis du har et større rum til rådighed, kan et underholdningscenter være det rigtige valg. Dette er et virkelig stort møbel med en righoldig konstruktion. Det har lukkede skabe, åbne hylder, skuffer osv. Fyldt det også gerne med bøger, planter og andet tilbehør, så det bliver et markant og flot møbel i din stue.

De mest almindelige materialer, der anvendes til tv-møbler, er træ og metal. Vær kreativ, men sørg for, at det, du vælger, passer til resten af din indretning. Træ passer godt til en varm, traditionel stil, mens metal fungerer bedst i en mere moderne indretning. Husk altid på sikkerheden, og køb et robust møbel, stativ eller hylde, der kan holde dit tv's vægt uden problemer.

 

Flere ting at overveje

Dit tv kan være et midtpunkt i rummet, men ikke nødvendigvis det vigtigste. I det tilfælde skal du overveje rummets layout. Hvis du har en pejs, kan det nogle gange være vanskeligt at placere et tv i rummet. Når du skal arrangerer dine møbler med både en pejs og et tv i stuen, har du forskellige muligheder. Anbring f.eks. tv'et over pejsen ved hjælp af en vægmonteret enhed. Hvis rumstørrelsen tillader det, kan du også placere tv'et ved den modsatte væg på en tv-konsol eller et tv-skab.

Glem ikke at indtænke ledningerne i dit tv-arrangement. Vælg et tv-møbel, der skjuler ledninger på en pæn måde. Desuden kan et tv-møbel med opbevaringsmuligheder rumme  andet elektronik, der skal placeres ved siden af tv'et.

Brug lidt tid på at finde det bedste tv-møbel til dit hjem. Følg vores retningslinjer, og køb det, der passer bedst til din stil og dine behov.