Hotteste trend: Eklektisk

Stil er tidløs, men trends er hotte

 

Den er dristig, den er righoldig, og den fanger helt sikkert opmærksomheden. Men frem for alt ses den overalt for tiden. Den eklektiske trend er et af de mest populære valg, når det kommer til indretning i dag - selvom den umiddelbart ligner et velordnet kaos.

Den eklektiske trend har en unik æstetik. Den er baseret på forskellige møbelstile, mønstre, der ikke passer sammen, og en uventet farvepalet. Hvis du tilføjer nogle markante møbler og en raffineret finish vil det hele resultere i en overraskende harmoni mellem sanserne.

 

 

Skab din eklektiske farvepalet

For at opnå en rig, men afbalanceret eklektisk stemning, skal du fokusere på et hovedtema: Vælg en fed accentfarve, og nedton den med smukke neutrale nuancer. Vær ikke bange for at eksperimentere med flere farvelag for at få mere dybde. På den måde opbygger du en stærk grundfarve, der giver mulighed for brug af flere mønstre.

 

 

Brug farver & materialer på en ny måde

Eklektisk handler om forskellige strukturer og blandinger af perioder og stilarter. Indret med moderne møbler med rene linjer, og sæt dem sammen med mere pyntede eller vintageinspirerede fund. For at opnå den ønskede stemning kan du bruge forskellige materialer, der får enkeltdelene til at skille sig ud. Marmor eller glas er flot sammen med luksuriøse stoffer som fløjl eller læder. Print er altid et must og kan bruges på tapeter, gulvtæpper eller tilbehør for at skabe charmerende rytmer og gentagelser.

 

      

Glem ikke statement-stykkerne

Har vi nævnt, at eklektisk design skal være modigt? Tilføj derfor nogle markante genstande, der vil stjæle rampelyset. Overvej størrelsen på rummet, og leg med indretningen. Dit statement-stykke kan for eksempel være et kunstværk, en dekorartion eller et dristigt møbel.