Hotteste trends: Hvid og lys

Roens underspillede kraft

 

Hvad betyder hvid for dig? Den almene forståelse af hvid har noget at gøre med renhed, ro og klasse. Når vi indretter, vælger vi alle hvide produkter – møbler eller tilbehør. Men hvordan har du det med et helt hvidt interiør?

Den hvide farve i vores hjem er uden tvivl et tidløst valg. Hvide og lyse interiører er en del af de hotteste trends, og de fanger vores opmærksomhed. Lad os finde ud af, hvordan vi kan designe et område baseret på den hvide farve og dens nuancer, men lad os også se nærmere på, hvad man skal og ikke skal, hvad angår denne trend.

 

 

Sådan designer du et hvidt interiør

Hvid fungerer i ethvert rum. Det definerer en rolig stemning, der er indbydende. Hvid betyder også renlighed og stil, hvilket er årsagen til, at hvide køkkener er meget almindelige. Hvid er perfekt i ethvert rum, og farven kan hjælpe med begrænset plads ved at få den til at se større og lysere ud.

De fleste frygter et kedeligt, hvidt interiør, og de tror, at det vil se kold og mindre hyggeligt ud. For at undgå dette skal du følge den ene regel, hvad angår brugen af hvid: lagdeling af de hvide nuancer. Bland forskellige hvide nuancer med naturlige nuancer for at skabe en varm, hyggelig og hjemlig følelse. Måden, du gør det på, er dit valg. Du kan vælge hvide blikfangsprodukter og tilføje tilbehør i andre nuancer for at forstærke looket. Du kan også vælge neutrale nuancer til de større møbler og bruge hvid for at få dem til at skille sig ud. Forsøg altid at skabe et afbalanceret look – helt hvidt er aldrig nok.

 

 

Tekstur er alt 

Et hvidt rum viser elegance og rigdom, når det parres med passende teksturer og farver. For at undgå den kolde stemning og i stedet designe et rum, der er hjemligt og varmt, skal du tilføje nogle rige teksturer. Valget afhænger af, hvad du kan lide, og hvilken stil, du gerne vil skabe. Hvid passer godt sammen med hvad som helst.

Tilføj naturlige træmøbler for at skabe en skandinavisk look. Hvid sammen med mursten, farvet eller hvid, er en enestående kombination. Marmor sammen med hvid vil skille sig ud gennem den komplekse tekstur. Tilføj flotte stofmaterialer såsom uld, bomuld eller silke. Prøv dig frem med forskellige hvide nuancer og alsidige, neutrale farver for at skabe en varm og minimalistisk stemning.

 

      

Kontrasternes evne

Hvid er en stærk farve for sig selv. Alligevel isolerer den hvide trend ikke denne æstetik, men den beriger den i stedet med smukke kontraster. Du kan kombinere en råhvid sofa med cremefarvede nuancer i form af et gulvtæppe og andet tilbehør. Tilføj levende, grønne farver i form af planter; derved får du et friskt og hyggeligt rum.

Den blå farves mange nuancer tager dit hvide interiør til nye højder. Middelhavslooket fungerer godt i et moderne køkken med en unik feriestemning. Hvid giver dig også mulighed for at lege med lyset i rummet. Tilføj transparent tilbehør og metalliske præg. Når et hvidt interiør kombineres med glas, sølvfarvede og gyldne accenter, bliver det til et fancy lærred, der udstråler ro.