Køb af havemøbler – alt, hvad du behøver at vide

Du kan ikke sætte en pris på tiden brugt udendørs i fred og ro eller sammen med familie og venner, det er uvurderligt. Men uanset, hvilket uderum du har, kan du optimere det til sit fulde potentiale og gøre timerne brugt udenfor endnu skønnere.

Små altaner er perfekte til hyggelig morgenkaffe, mens terrasser kan erstatte din spisestue på varme sommeraftener. Hvis du har en stor have, kan du gøre den til din helt egen, grønne oase.

For at forstå, hvordan du vælger havemøbler, der passer til dine behov, kan du kigge på vores købsvejledning til udendørs møbler. Her kan du læse alt det, du skal vide for at indrette dit perfekte rum udendørs.

 

Vejrbestandige havemøbler

En af de største fordele ved et uderum er, at det kan være så alsidigt. Det er ideelt til at slappe af efter en lang dag, til spisning i solskinnet og perfekt til en grillfest. Det er her, dine børn kan lege i den friske luft, her, hvor du kan indrette dit sommer-hjemmekontor eller gøre havearbejde til en hobby.

Vi elsker alle solskin, men kan vi nyde vores have hele året? Svaret ligger i vejrbestandige havemøbler og et par ekstra haveartikler, der hjælper os med at nyde uderummet uanset vejret.

Så det første skridt i indretningen af det ideelle uderum er at give det et specifikt formål. At vide, hvordan du skal bruge det, definerer den slags møbler, du har brug for. Ønsker du at nyde udsigten til haven hele året? Vælg havemøbler, der kan bruges året rundt, og som er hyggelige, stilfulde og holdbare. De fås i forskellige stilarter, der passer til din smag og stil.

For at gøre de bedste køb, skal du tage flere ting i betragtning – lad os begyndte med materialet i dine nye møbler.

 

Det bedste materialevalg til dine udendørs møbler

Når du vælger materialet til dine havemøbler, har dine personlige præferencer selvfølgelig stor betydning. Men vi starter denne liste med den mest populære - og også vores favorit - rattan. Vi elsker rattan af mange grunde. Det er et ekstremt alsidigt og behageligt materiale, men også holdbart, vejrbestandig, let og kræver lav vedligeholdelse. Rattan er også UV-bestandigt, hvilket betyder, at det ser godt ud år efter år.

Hvis du er vild med det industrielle look, anbefaler vi let aluminium og robust pulverlakeret stål. Møbler af disse materialer er beskyttet mod elementerne og holder i lang tid. Derudover kommer de i fantastiske designs, der passer til industrielle, romantiske eller moderne indretninger.

Der er selvfølgelig også træ. Træ er smukt og varmt og ser godt ud overalt. Men træ kræver lidt vedligeholdelse og skal opbevares indendørs i dårligt vejr. Plastik er en anden god mulighed, ofte brugt i moderne haver. Det giver siddekomfort og kræver lav vedligeholdelse, så du kan nyde dine plastikmøbler i mange år fremover.

Typer af udendørs møbler baseret på formål

Der er mange møbler at vælge imellem. Du kan gøre din lille altan til en hyggelig kaffeplads med et bistrosæt til to. Vælg et rundt bord og to komfortable stole i din foretrukne stil. Folk, der elsker at spise middag på terrassen, har brug for et udendørs spisebordssæt, som  findes i mange forskellige stilarter og former.

At nyde din fritid i solen sammen med familie eller venner kræver en havesofa eller et loungesæt. Tilføj et par puffer som ekstra siddepladser eller modulopbyggede pallemøbler i enhver ønsket form - fra 1-personers til 8-personers. Havebænke er også en god tilføjelse, der hjælper dig med at spare plads.

Hvis din have skal være et sted at slappe af, anbefaler vi liggestole eller nogle skønne solsenge. Udendørsområder er også gode til hyggelige sammenkomster. Så er sammenfoldelige stole den bedste løsning sammen med udendørs hynder og igen puffer eller fodskamler.

 

Udendørs tilbehør, du helt sikkert har brug for

Maksimér dit uderum med tilbehør, der gør dit liv lettere i alle slags situationer. På varme sommerdage har du brug for en parasol til at beskytte dig mod den brændende sol. Og din havefest vil blive en succes med et grillsæt og nogle ekstra foldbare barstole.

Hold dit uderum ryddeligt og pænt ved at bruge mindst én opbevaringsboks. Vælg en, der passer til din indretning, og brug den til at opbevare hynder eller andet tilbehør, men også som ekstra siddeplads. På hyggelige eftermiddage kan du bruge lidt kvalitetstid i en gyngesofa eller en hængekøje. For at sikre, at du også har glæde af din have på koldere dage, kan du vælge et bålfad. Behagelige hynder og tæpper fuldender en hyggelig opstilling til efterårsaftener udendørs.

 

Havemøbler, der er lette at vedligeholde

Når man skal vælge udendørs møbler, er nem vedligeholdelse ofte en vigtig faktor. Se efter ting, der er lette at rengøre. Havemøbelovertræk er også værd at investere i. Disse overtræk er vandtætte og beskytter de møbler, du ikke kan opbevare indenfor i dårligt vejr.

Med alt dette i tankerne er det sjovt og tilfredsstillende at indrette det ideelle uderum. Se på rummet, tænk på, hvad det skal bruges til, og køb varer, der opfylder dine behov. Nedenfor har vi listet vores havemøbel-favoritter for at inspirere dig til at indrette det perfekte udendørs område.