artificial Christmas tree

Julegaveguide med et twist – hjemmelavede gaver

Er der hjemmelavede (DIY) julegaver på din liste? Du tror måske, du har for travlt, at du ikke ved, hvordan man laver hjemmelavede gaver, eller at de ikke er lige så tiltalende som butikskøbte gaver. Vi får dig snart til at skifte mening med denne yderst informative – og sjove – julegaveguide!

Lad os snakke mere om tidsstyring. Mange tror, at det tager lang tid at lave hjemmelavede julegaver. Men der er faktisk mange idéer, som du kan benytte dig af, som ikke kræver en stor indsats eller meget tid. I de næste afsnit giver vi dig nogle fantastiske eksempler.

Udover problemet med tiden, så tænker du sikkert også, at du skal bruge mange forskellige ting til at lave DIY-julegaver. Sandheden er, at du allerede har masser af de nødvendige ting i hjemmet. Det samme gælder de redskaber, du skal bruge til at lave hjemmelavede gaver.

Hvad er en god DIY-julegave? Den følelsesmæssige værdi, der er forbundet med den. Dette er den perfekte måde, hvorpå du kan vise den specielle person i dit liv, hvor meget du elsker ham eller hende. De vil især værdsætte den tid og indsats, som du har brugt på at lave gaven, og de vil også sætte pris på mindet, gaven skaber.

Fik vi også nævnt, hvor omkostningseffektive DIY-julegaver kan være? Forestil dig dette: Du bruger lidt tid på at lave noget kreativt med ting, du allerede har derhjemme. Du giver derefter denne hjemmelavede gave som et udtryk for din kærlighed til en speciel person. Findes der noget bedre?

 

Sådan forbereder du dig på at lave unikke julegaver

Personlige julegaver er perfekte til at vise menneskerne i dit liv, hvor meget du holder af dem. Vi opfordrer dig til at se det som en sjov og kreativ aktivitet, da det helt sikkert er noget, du vil få glæde af! Derudover er der terapeutiske fordele ved at bruge din fantasi til at skabe noget med hænderne, der på et tidspunkt vil bringe et andet menneske stor glæde.

Ved du, hvorfor DIY-julegaver er de bedste? Det er, fordi hver af disse gaver er lavet specielt til modtageren. Det første trin er derfor at tænke over, hvad der gør den person speciel for dig. Tænk på deres hobbyer, interesser, et sjovt minde I har sammen eller noget andet, der vil glæde dem.

Der er nogle ting, du skal bruge for at komme i gang, hvilket inkluderer:

 • Nål og tråd samt en saks
 • Lim og en limpistol
 • Akrylmaling og farveblyanter
 • Farvet papir eller crepepapir
 • Stofstykker såsom velour eller tyl til sløjfer og lignende
 • Glimmer. Du kan aldrig gå galt i byen med glimmer!

XL-tip: Genbrug gammelt tøj for at få stofstykker, så du kan skabe usædvanlige julegaver! Genbrugspapir såsom gavepapir og gamle bøger, som du har råd til at ødelægge, er et andet miljøvenligt valg.

 

DIY Christmas gift box inspiration

DIY Christmas gift box inspiration

Giv dine julegaver et hjemmelavet præg

Der er uendelige muligheder, hvad angår hjemmelavede julegaver. Vi vil gerne give dig et par søde og lette DIY-julegaveforslag, der vil glæde din familie og venner!

 • En hjemmelavet julegave kan f.eks. være en fotokollage. Få fat i en stor ramme, og print dine yndlingsøjeblikke med personen, du ønsker at glæde, ud. Tilpas den med forskellige stykker stof eller jutegarn, og tilføj en funky papirbaggrund. Hvis du ønsker et sjovere look, kan du lime billeder sammen eller hænge dem i en lyskæde med farverige tøjklemmer.
 • Synes du ikke også, at DIY-lysestager vil være en sød julegave? Alt, du skal bruge, er et par tomme krukker, du kan pynte, som du har lyst. Du kan male dem, lime ting fast på dem eller udsmykke dem med glimmer. Husk at tilføje nogle farverige stearinlys eller flammeløse stearinlys – for større sikkerhed.
 • Kan du finde ud af at strikke, hækle eller sy? Så kan du lave et håndlavet tæppe, et par uldhandsker eller et par sokker, der har en sød besked syet ind i dem.
 • Den bedste DIY-julegave er muligvis gaveæsker. Du kan overveje at udsmykke en skotøjsæske og derefter fylde den med små, men betydningsfulde goder. Vi anbefaler at tilføje et stearinlys, en flaske vin, en luksuriøs sæbebar eller hjemmelavede muffins.

XL-tip: Husk altid et vedlægge et håndskrevet kort eller seddel sammen med din DIY-julegave. Dette er en virkelig smuk måde, hvorpå du kan fortælle en person, hvor meget du værdsætter dem. Et håndskrevet kort giver gaven et yderst intimt præg, og det vil der sættes stor pris på. Selv hvis du ikke har den pæneste håndskrift.

 

DIY-juleæske i karton

 • Trin 1

  Start med at klippe en kartonfirkant i den størrelse, du ønsker at æsken skal have. Forbind de fire hjørner, så de danner et X. Sørg for, at de er nøjagtigt centreret.

 • Trin 2

  Fold hjørnerne ind i midten af X'et. Sørg for, at de mødes på perfekt vis, så æsken bliver helt symmetrisk.

 • Trin 3

  Når du har åbnet siderne, skal du folde de trekantede folder i toppen og bunden indad. To af dine oprindelige folder - de trekantede folder i toppen og bunden - skal fortsat være vendt mod midten.

 • Trin 4

  Mens du åbner folderne i toppen og bunden, skal du bringe de to sidefolder ind til midten. Fold derefter hver del mod midten igen, så kanternes lodrette, lige linjer møder dem på midten.

 • Trin 5

  Fold de mindre trekanter i toppen over sidetrekanterne. Når de er foldet ind, skal du folde de to sidetrekanter, der stadig er intakte. De skal være helt foldet, indtil snittet er nået.

 •  

Budgetvenlige julegaver til alle, du elsker

Hvis du virkelig ikke kan finde inspiration til at lave hjemmelavede julegaver, så bare rolig! Du kan bruge enhver af idéerne ovenfor til at indpakke butikskøbte gaver. De vil se fantastiske ud, mens de viser personen, at du holder af dem, og at du har gjort en indsats.

Vi har nogle fantastiske sidste øjeblik-gaveidéer til dig, som er både sjove og prisvenlige julegaver. Nogle af dem er endda julegaver til under 200 kroner – hvor fedt er det lige?

Det er nemt at give julepynt i gave såsom skjulere til juletræsfødder. Hvis du ønsker at holde dig til den hyggelige og hjemlige stemning, som julen bringer, bør du se nærmere på vores behagelige tæpper og pyntepuder. De er glimrende til udsmykning af sofaen, samtidig med at de er praktiske. Hvis personen, du skal give gave til, går op i interiørdesign, så kan en stilfuld vase, en duft til hjemmet eller en dekorativ skål være den perfekte gave.

XL-tip: Miks og match! Hvis du vælger at købe julegaver, kan du inkluderer noget håndlavet. Det er en fantastisk idé at bage noget sødt såsom makroner. Du kan også lave noget pynt, der tager mindre end 10 minutter. Vi ville vælge juletræsdekorationer i form af tørrede frugter og blomster bundet sammen med farverigt bånd.