Sådan vælger du de perfekte spisebordsstole

Hvert hjørne af dit hjem er vigtigt. Dit hjem er nemlig et udtryk for, hvem du er, og det skal give dig den ultimative følelse af hygge og komfort.

Din spiseplads er især vigtig, og det samme gælder dine spisebordsstole. Det er her, du nyder måltider med familien, inviterer vennerne til middag og spiser doven morgenmad på en søndag. Derfor skal spisebordsstole være behagelige og stilfulde. Med dette i tankerne har vi sammensat en række tips i denne købsvejledning, der kan hjælpe dig med at vælge de rigtige spisebordsstole.

 

Vær ikke bange for at mikse & matche

Den nemmeste måde at indrette en spiseplads på er ved at købe et komplet spisebordssæt. Dette løser alle problemer, og frem for alt spørgsmålet "Hvordan matcher man et spisebord og stole?". Ikke desto mindre er dette ikke den eneste måde at gribe det an på. Dit spisebord behøver ikke nødvendigvis at matche dine stole. Tværtimod har du friheden til at bringe din unikke smag ind i dit spisedesign ved at købe stolene separat og lege med forskellige typer stole til dit spisebord.

Men skal alle spisebordsstolene så matche? Nej - den eneste regel, du skal følge, hvis du bekymrer dig om at skabe en afbalanceret spisestueindretning, er at holde fast i et gennemgående element, der skaber en sammenhæng. Du kan vælge spisestole med armlæn, der er superkomfortable, og kombinere dem med bænke, skamler eller andre stole. Derudover behøver dine stole ikke være en del af et sæt. Kombinationer af træ- eller rattanstole med polstrede stole kan bringe varme ind i din spiseplads.

Vælg spisestuestole i den rigtige størrelse

Når det kommer til stil, kan du bruge din kreativitet og unikke personlighed til at skabe den perfekte spiseplads. Men siddekomforten er det første, der skal overvejes, når du køber spisebordsstole. Standardmålene til spisebordsstolen skal følge de almindelige bordstørrelser. Spisestolens sædehøjde er ca. 45 cm, mens standardbordhøjden er 76-77 cm. Hvis du har at gøre med et specialfremstillet bord eller stole, skal du huske, at der skal være ca. 30 cm fra stolens sæde til bordpladen. Dette giver god plads til dine knæ.

En anden relevant ting at huske på er armlænenes højde. Spisebordsstole med armlæn følger standardmålene på spisebordsstolen med 18 cm fra armlæn til bordplade. Da disse stole er betydeligt større, skal de passe under bordet for at spare plads i rummet, når de ikke bliver brugt.

Den næste ting at tænke på er stolens bredde. Standardmålet varierer mellem 45 og 50 cm. For at kunne vurdere, hvor mange stole, du kan få plads til omkring dit spisebord, skal du regne med 15 cm mellem stolene for albuerum. På den måde kan alle sidde komfortabelt ved bordet, mens din spisestue ser hyggelig, men luftig ud og ikke overfyldt. Hvis du har et mindre spiseområde, kan tilføjelsen af et par barstole eller en spisebænk hjælpe med at løse dine pladsproblemer. Et andet plus er de uendelige stylingsmuligheder, du får, hvis du beslutter dig for at mikse og matche stole i dit spiseområde.

 

Alle elsker smukke stole

Nu kommer vi til den sjove del – at vælge de perfekte spisebordsstole efter deres look. At finde de rigtige stole kan være overvældende på grund af det store udvalg. Men der er ingen grund til panik, du skal bare opdele det i:

  • Stolenes materiale
  • Farver, der passer til din indretning
  • Stil, der passer til din smag

Spisebordsstole findes i mange forskellige materialer. De mest populære er lavet af træ, metal eller er polstrede. Træspisestole er komfortable og holdbare, de matcher et klassisk design, men fungerer også godt med en mere moderne finish. Det bedste ved dem er den hyggelige stemning, de bringer til bordet.

Metalstole kan sættes sammen med flere stilarter - fra industriel til en franskinspireret, romantisk stemning. De er tidløse og supernemme at rengøre og kan til tider også bruges udendørs.

Polstrede spisebordsstole er selve definitionen af ​​komfort. Med det store udvalg af forskellige betræk kan du finde stole, der matcher alle spiseområder.

Når det kommer til farve, kan du lege med forskellige stoffer og materialer og se, hvilke mønstre, der matcher din ønskede indretning. Du kan altid vælge at gå efter neutrale farver på de store flader og så tilføje nogle dristige nuancer eller mønstre.

Som nævnt tidligere behøver dine spisestole ikke at matche. Vi anbefaler at fornemme stemningen i dit spiseområde og prøve at sammensætte nogle forskellige stole for at se, hvad der fungerer bedst. Tag et kig på vores yndlingsstole herunder for mere inspiration.